Kamperen en meer....

Blijf op de hoogte en volg Rieneke

24 December 2013 | Zuid-Afrika, Kaapstad

De tijd vliegt, en ik zie dat het alweer bijna een maand geleden is dat ik m’n laatste blog geschreven heb. Hoog tijd om weer eens van mij te laten horen.
Sinds een paar dagen is het hier officieel zomer. Onvoorstelbaar dat het dan december is. Adventstijd… De kerstliedjes schallen hier met grote regelmaat over de playground, onder het genot van een strakblauwe lucht, en een stralend zonnetje! Om toch een beetje in de ‘kerststemming’ te komen zijn we twee keer bij ‘Carols by Candlelights’ geweest. De eerste keer in Kirstenbosch, een botanische tuin bij Kaapstad. Ontzettend mooi om dan in het donker ‘Silent night’ te zingen met het uitzicht op de lichtjes van Kaapstad. Daarnaast hadden we een ‘Carols by Candlelight’ in de kerk. Met echte kaarsjes  . Waarbij we ook een aantal kids van Goeie Hoop meegenomen hadden! Mooi om dit eens mee te maken in een andere setting. Met heuse engeltjes, schaapjes, en herders in de kerk!

Verder is het hier zomervakantie. Dat betekend dat de kids hier 24/7 aanwezig zijn. Dat de kerst er aankomt, de Afrikaanse aunties op vakantie zijn, of gaan. Een heleboel onrust voor de kids. Hun vertrouwde ritme is weg, wat resulteert in driftbuien, verveling etc…
Aan de andere kant betekend vakantie ook leuke dingen: Bijvoorbeeld kamperen!
Samen met Hanke was het aan ons de schone taak dit te organiseren. En waar je in Nederland een camping belt, en een plekje reserveert. Betekend dit in Afrika een dagtaak! Beginnend bij het kijken van een camping, vervolgens een papier in je handen gedrukt te krijgen met een telefoonnummer, wat nooit opgenomen word. En denk je uiteindelijk toch een reservering gemaakt te hebben, is deze zoek. En word je een hele ochtend van het kastje naar de muur gestuurd (-> camping, ->Pick en Pay (supermarkt), -> andere camping,-> Pick en Pay)
Maar goed… die camping was er, de tent ook. Een plekje zo wonderschoon… Tentje open, en je hebt het uitzicht op een wit strand, en een blauwe oceaan. Achter je bergen. Wat wil een mens nog meer.
Jammer dat de eerste groep kids (4-7 jaar) te maken kregen met harde wind, en de tent in elkaar stortte, en die nacht gewoon weer in hun eigen bed sliepen.
De tent viel niet meer te redden, maar gelukkig kon hij geruild worden voor 3 kleinere, maar ook wat windbestendigere tentjes. Daarnaast moest er toch maar een andere camping geregeld worden.
Uiteindelijk zijn de andere 2 groepen daar wezen kamperen. Heerlijk slapen met het geluid van een kabbelend beekje op de achtergrond. Veel zwemmen. Pannenkoeken bakken op een gasbrandertje. Noedels eten met je handen (omdat we de vorken vergeten waren)De blikopener bij de buren lenen, En inderdaad…. Met ons wc-rolletje over de camping! Voor de kids een hele ervaring, als je bedenkt dat zij in hun leven nog nooit op vakantie geweest zijn! Mooi om die gezichtjes te zien genieten bij een stukje chocola, met een beker cola!

Tja… en dan moet er ook Kerst gevierd worden. Een warm somerkersfees! Eerste kerstdag met de kids naar de kerk, en ’s avonds het kerstdiner, en de viering. Waarvoor Hanke en ik een heuse kerststal in elkaar geknutseld hebben! Met schaapjes, herders, en een varken! 2e Kerstdag is denk ik toch een echt Nederlands gebruik, en word hier gevierd als Boxing Day. Waarbij de cadeautjes (via het schoenendozenproject) onder de kerstboom uitgepakt mogen worden!

Verder hebben we helaas maar waar, afscheid moeten nemen van 2 aunties van upstairs. Zij gaan heerlijk kerst vieren in Nederland. Raar om te bedenken dat zij hier niet meer terugkomen, dat zij écht afscheid moeten nemen van de kids, met het besef dat je ze hoogstwaarschijnlijk niet meer ziet!
Gelukkig duurt dat moment voor mij nog even. Eerst nog maar eens van mijn haren tot mijn tenen genieten van alle mooie momenten, de zonsondergangen, de sterren, de wolken en de bergen, de kids.
Maar ook nagenieten van alle potjes weerwolven die nu, met ‘maar’ 7 aunties, tot het verleden behoren.
Vooruit kijken naar de dingen die gaan komen. Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen en verassingen!

Supergaaf om te merken dat er zoveel mensen meeleven! Als ik de kaartjes die ik via de post krijg, de facebookberichtjes, de reacties op mijn blogs lees… hmmm dan zou ik best wel eens even stiekem in Nederland om het hoekje willen kijken! Om zelf even een drukkie uit te delen!

Ik wil jullie vanuit een warm Suid-Afrika: ‘Een Geseenden Kersfees, en ’n gelukkige nuwe jaar’ toewensen!

Liefs en een drukkie,
Rieneke

PostNet suite 80
Private bag X4
Gordon’s Bay 7151
South Africa

• 24 December 2013 - 09:36

Janneke:

Gaaf, Gaaf, Gaaf.. geniet er van Rieneke in de zomer Kerst vieren. De boodschap blijft het zelfde. Ook voor jouw gezegende dagen!

• 24 December 2013 - 12:23

Mariska:

Wat een gezellig verslag weer! Jij ook hele goede kerstdagen toegewenst!

• 24 December 2013 - 12:35

Janny V Essen:

leuk hoor, mocht je hier je baan kwijt raken, kun je altijd nog schrijfster worden!
    liefs, Janny

• 24 December 2013 - 13:20

Willine:

Bijzonder hoor, Rieneke! Wat mooi om eens Kerst te vieren in een andere setting en dat mensen wereldwijd Jezus' geboorte vieren! Fijne Kerstdagen daar, we genieten van je blog!

Liefs,
    Willine en Theo

• 24 December 2013 - 22:13

Petra:

Ha Rieneke,
    Wat ontzettend leuk om zo enkele ervaringen
    Te lezen van je verblijf in het verre Afrika!
    Ik wens jou/jullie daar ook goede kerstdagen
    Een mooi, gezond en liefdevol 2014 toe!
    Liefs Petra!

• 25 December 2013 - 13:39

Sanne En Maike:

Hey meissie

Namens mij en mijn moeder hele fijne kerstdagen en een knallend goed begin van het nieuwe jaar!

• 25 December 2013 - 13:44

Olga:

Ha Rieneke,
    Wat een mooie verhalen weer...
    Nog een fijne kerst en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar

• 04 Januari 2014 - 08:19

Bea Van De Craats:

Hey Rieneke...
    Mooi om te lezen dat het waardevol voor je is om daar te kunnen zijn!
    Veel succes met alles wat daar op je pad komt.
    Hartelijke groeten Bea

• 05 Januari 2014 - 08:12

Fam. Van Riessen:

Hoi Rieneke! We wensen jou alles wat wenselijk is voor in het nieuwe jaar! Er word een busje voor jou gevuld bij bakker ten Veen in de kraats. Hartelijke groeten en hele dikke stukkies van Fam. van Riessen.